Fan Xiulan

Fan Xiulan lærte seg allerede som barn Qi Gongens hemmeligheter av sin farmor. Som lege i tradisjonell kinesisk medisin (TKM) har hun spesialisert seg på medisinsk Qi Gong og hun utviklet Biyun – Den helsebevarende metoden for snart 20 år siden. Formålet var til å begynne med å hjelpe eldre mennesker. Det viste seg derimot raskt at hun hadde skapt et system som passer gammel så vel som ung og som er virksom mot både kroniske og akutte plager.

Fan Xiulan har vært autorisert Qi Gong-mester i mange år. I dag er hun styreleder i World Academic Society of Medical Qi Gong, og visegeneralsekretær i Chinese Academic Society of Medical Qi Gong. Siden 1992 har Biyunmetoden utviklet seg i Sverige under Fan Xiulans veiledning, og i 1995 startet Biyunskolen i Ørbyhus.

Utdannelse i Biyunmetoden skjer hovedsakelig med Fan Xiulan som hovedlærer. I Norge eksisterer det nå (2012) mer enn åtti aktive instruktører i Jichu Gong (Trinn 1) hvorav mer enn halvparten også er instruktør i Dong Gong (Trinn 2). Grand Masteren underviser ikke bare på Biyunskolen, men også andre plasser og i samarbeid med ulike institusjoner, organisasjoner, bedrifter med mer. Hittil har fan Xiulan reist til Norge noen ganger i året for å holde kurs for viderekommende og vil fortsette med det.

Bilder med Fan Xiulan

Kungliga Operan, oktober 2012, Foto Göran Jakobsson

lagt til handlevogn